La Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya ha acollit aquest dissabte 6 de febrer de 2016 a més de 500 joves estudiants de 28 escoles de música provinents de diferents poblacions de tot Catalunya. Els músics que han participat en la segona edició de la Trobada Fiddle han tingut el suport de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del subdirector general d’Ordenació Educativa de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Jordi Blanch, del departament d’Ensenyament, de la Generalitat de Catalunya.
Aquest encontre ha estat organitzat per l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), i l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), dins de les activitats programades a la segona edició del Barcelona Fiddle Congress, que té lloc aquests dies a l’Esmuc.
Als parlaments de benvinguda, el director general de l’Esmuc, Josep Borràs, juntament amb el president de l’Acem, Carles Farràs, han destacat l’alta participació de les escoles de música i han agraït la presència dels joves en aquesta iniciativa. L’alcaldessa, Ada Colau, i Jordi Blanch, han parlat de la importància de la música pels joves i per a la societat en general, i han mostrat el seu agraïment als joves estudiants de música, i al seu professorat, per la tasca feta i per l’activitat proposada avui al MNAC.
La Trobada Fiddle s’ha desenvolupat a la manera d’un assaig-concert multitudinari i participatiu conduit pel violinista Oriol Saña i acompanyat del grup convidat aupaQUARTET. Els participants han interpretat, al final de l’espectacle, el tema Le Grand Funk, juntament amb els professors Darol Anger, Casey Driessen i Jason Anick, que també participen al Barcelona Fiddle Congress.
L’ACEM i l’Esmuc, prèviament, i al llarg d’un any, han preparat aquest tema amb el professorat de corda fregada de les escoles de música de Catalunya a través de les sessions Fiddelitzem-nos! A la vegada, el professorat ha treballat la partitura amb els seus alumnes, a les respectives escoles de música. I avui, finalment s’ha tancat el cercle interpretatiu.
El Barcelona Fiddle Congress té lloc a l’Esmuc del 4 al 7 de febrer amb l’objectiu de crear un espai per compartir i debatre coneixements en l’àmbit de la corda fregada de tradició tradicional, folk i d’arrel. Entre les activitats i els concerts programats, el congrés compta amb la presència de figures internacionals destacades de l’àmbit de la corda no clàssica, com ara Yuval Gotlibovich, Darol Anger, Cassey Driessen, i Jason Anick. Altra llarga llista de músics i professorat de l’Esmuc també protagonitzen aquest dies els principals concerts i activitats del congrés, com ara debats, tallers, conferències, classes magistrals i taules rodones, entre altres.