El projecte IFMuC (Inventari dels Fons Musicals de Catalunya), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ofereix un catàleg en línia que permet recuperar la memòria musical de Catalunya dels segles XVII al XX a través de 10.146 registres de documents.
La plataforma té l’objectiu de posar la primera pedra que permeti convertir el repertori conservat en els fons musicals de Catalunya en una biblioteca digital de lliure accés.
Entre 2001 i 2015 el projecte ha censat prop de 200 fons de manuscrits amb obres desconegudes de compositors catalans. A hores d’ara, es comença a conèixer un petit tant per cent de la riquesa musical que roman en els fons històrics de les nostres catedrals, basíliques i esglésies parroquials. Dels fons ubicats en arxius públics, eclesiàstics i privats, 13 ja han estat catalogats, amb un índex de prop de mil compositors i més de deu mil registres catalogràfics.
La presentació del projecte tindrà lloc dijous 3 de desembre de 2015, a les 12 h, a l’Aula d’orquestra, de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), amb la participació de Josep Borràs, director general de l’Esmuc, Josep Maria Gregori, catedràtic de Patrimoni Musical de la UAB, i responsable d’IFMuC, i Marta Grassot, responsable del CEDOC (Centre de Documentació de l’Orfeó Català).