El proper 30 de maig a l’Escola Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès es durà a terme un debat sobre música, interculturalitat i cohesió a “Diversitats a debat”, una iniciativa d’Educació sense Fronteres que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat.
Com es concreta el vincle entre la música i educació? Per què triem la música? Són igual d’eficients els altres llenguatges artístics? Els projectes de música comunitària són una alternativa a l’educació musical tradicional? Com la música resulta un vehicle per crear espais de convivència i fomentar la interculturalitat? L’escola de música pot ser accessible per a tothom i obrir-se al territori? Quin paper té ensenyar música en grup?
Aquestes són algunes de les preguntes que s’intentarà resoldre en aquest debat on hi participaran representants d’entitats referents en l’àmbit d’educació musical, com són l’Ester Bonal de Xamfrà, Pablo González de Músicos por la paz y la integración, Martí Marin de Petits Músics del Món, Carles Miró, de l’EMM de Sant Cugat del Vallès i la Núria Sempere de l’Escola de Música Centre de les Arts de L’Hospitalet.
Si voleu participar en aquest debat heu d’enviar un correu a esfcatalunya@educacionsinfronteras.org indicant nom i cognoms, entitat on treballeu i la raó per la qual voleu participar-hi.
Si voleu conèixer el projecte Diversitats, podeu visitar el seu blog.