Un taller per a professionals de la música basat en el Mètode Feldenkrais i l’educació coporal integrativa.
Data: 30 de setembre de 2023
Formadora: Margarida Olivé
Horari: De 9:30 h a 13:30 h
Data límit per inscriure’s: 28/09/2023
Lloc: ESMUC (C/ de Padilla, 155 Barcelona)
Preu: 30 € (socis i alumnat d’ESMUC i JAM SESSION), 55 € (no socis)
Enllaç d’inscripció: music.cat
Taller experiencial i pràctic de 4 hores per descobrir com els principis del Mètode Feldenkrais i l’educació corporal et poden ajudar a cultivar una relació encara més sana, plaent i agradable amb el teu propi cos i el teu instrument en la pràctica musical.
Es tracta d’un taller per connectar amb la facilitat i el plaer de moure’ns amb escolta i atenció, respectant i reconeixent els nostres límits i deixant-nos sorprendre per la intel·ligència orgànica del nostre cos. Quan despertem aquesta sensibilitat i la cultivem, la nostra pràctica musical es torna més conscient, cuidada i eficient, amb la qual cosa podem evitar lesions innecesàries i adquirir hàbits més saludables a l’hora de tocar.
Aquest taller és una introducció al Mètode Feldenkrais® d’educació somàtica dissenyada específicament per a músics i docents de diferents especialitats instrumentals. A través de seqüències de moviment pensades per a millorar l’ús que fem del nostre cos i de la nostra ment i d’altres dinàmiques sensorials i creatives, s’aniran integrant de forma experiencial els principis que ens ajuden a cultivar una pràctica sana, eficient i agradable – tant per a nosaltres com per als nostres alumnes. Aquest mètode d’aprenentatge somàtic es presenta enmarcat dins d’una aproximació integrativa, ja que en ella contemplem les diferents dimensions de la persona i ens basem en investigacions actuals sobre el cervell i el cos humà.
Com a músics, necessitem desenvolupar pràctiques i hàbits saludables que ens ens ajudin a optimitzar el nostre rendiment, tocant en plena forma, i que a la vegada ens redueixin la possibilitat de patir lesions i impediments físics, mentals i emocionals. Aquest mètode proveeix un context d’aprenentatge on desenvolupar de manera respectuosa i agradable una major consciència i coneixement d’un mateix, per després integrar-lo en la pràctica de la música i potenciar així la nostra expressió artística i una relació positiva amb el propi instrument.
Mes informació a https://www.margaridaolive.com/ets-el-teu-instrument
Margarida Olivé
Margarida Olivé és violinista, professora d’educació corporal i coach per a músics, i professional acreditada del Mètode Feldenkrais per la Euro-TAB. El disseny d’aquest taller s’inspira en el seu bagatge personal com a músic i professora de violí i es recolza en àmplia formació interdisciplinar de màster i posgrau en els camps de la psicologia de la música, la neurosciència i psicobiologia humana, el coaching, i la pedagogia somàtica, juntament amb l’experiència professional com a docent d’educació corporal en els Conservatoris de Música de Reus i Tarragona i acompanyant diferents col·lectius de músics durant els últims vuit anys.
Graduada en el Conservatori Superior de Música del Liceu, ha participat en nombrosos festivals, cursos i agrupacions orquestrals, desenvolupant una variada trajectòria artística que l’ha dut a actuar arreu del territori nacional així com a Holanda, Alemanya, Suïssa i el Regne Unit. Ha sigut guardonada en diversos concursos nacionals de música de cambra sent membre del Trio Sehnsucht i del Sextet Crisol i ha participat en la grabació de cinc discs de música, formant part del Jessop Haydn Ensemble, del grup Evoéh i del Quartet Zamak. Amb una extensa labor docent, ha format part de diversos projectes educatius musicals com a professora de violí i coordinadora pedagògica. De formació originàriament clàssica, la seva interpretació s’ha anat expandint cap a altres estils musicals més contemporanis i basats en la improvisació. Actualment, investiga i aprofundeix en el valor terapèutic de la música a través de la creació pròpia i col·laborativa, així com en el camp de la musicoteràpia de la veu i el so. La seva intenció és transmetre una visió creativa, amable i alegre de l’estudi i la pràctica instrumental, on cada músic pugui trobar el seu camí únic i personal d’expressió i satisfacció plena.