Formador: Özgü Bulut
Data: Divendres 23 de febrer i dissabte 24 de febrer de 2024
Lloc: Sala d’actes seu ACEM (Av. Drassanes 3 de Barcelona)
Horari: Divendres de 10h a 14h. Dissabte de 10h a 14h i de 15.30h a 19.30h
Durada: 12h
Places: 25
Preu: 55€ profesorat escoles ACEM i alumnes ESMUC i Jam Session / 90€ no socis
Inscripció: al web de Music.cat
Descripció del curs:
KeKeÇa és un enfocament original de percussió corporal que posa l’èmfasi en el moviment que crea el so. La música corporal utilitza les mans, els peus i el cos com a percussió. L’intèrpret i allò que es toca són la mateixa persona. El procés d’interpretar-se un mateix (Kendin Kendini Çal, en turc), dins de la relació del jo amb el cos, resulta ser un viatge de descobriment i presa de consciència d’un mateix a través del ritme, la música, el moviment i el llenguatge.
En aquest procés, aprendrem a deixar anar. La percussió corporal, la música corporal, la música de ball es creen quan som conscients del “moviment que crea el so” i quan aconseguim la capacitat de deixar-nos portar per la gravetat.
Aquest curs d’introducció a la cultura KeKeÇa està enfocat a:
- Aconseguir una postura corporal i un moviment relaxats.
- Produir sons corporals a través de moviments que creen so (mecanismes KeKeÇa).
- Utilitzar noms de sons corporals (vocabulari KeKeÇa).
- Experimentar poliritmes corporals i polifonia a través de frases bàsiques.
- Improvisar i crear patrons
- Comprendre les tècniques de facilitació de KeKeÇa (verbal/no verbal)
Özgü Bulut és body musician. Intèrpret, facilitador, instructor i compositor amb una àmplia experiència en percussió clàssica i direcció de conjunt. Ha estudiat a Codarts Rotterdam, on es va especialitzar en Percussió Clàssica i va obtenir el seu màster en Musicologia i Especialització en Interpretació de Música. La seva tesi, titulada ‘Body Music and Crowds’, es va enfocar en la relació entre la música corporal i les multituds, i va ser escrita en turc el 2010.
Durant la seva carrera, ha treballat com a professor de Percussió Clàssica al Conservatori Estatal de la Universitat d’Anadolu i actualment ocupa el lloc de Cap del Departament de Musicologia al Conservatori Estatal de la Universitat Ondokuz Mayıs a Samsun. A més, imparteix cursos de postgrau en percussió clàssica.
Bulut també ha estat formador ocasional de professors i consultor en projectes del Ministeri d´Educació de Turquia i de l´Associació d´Educació de Turquia. La seva passió per l’educació musical l’ha fet impartir instrucció i direcció en una àmplia varietat de contextos, des de bandes de malls amateur fins a treballadors de fàbriques, conductors d’autobusos, psicoterapeutes, musicoterapeutes, estudiants d’arquitectura, artistes visuals, músics, actors, educadors i nens amb autisme.
Ha animat els compositors a explorar la música corporal a les seves obres i ha interpretat nombroses composicions pròpies. Bulut ha participat activament en esdeveniments internacionals, com l’International Body Music Festivals (IBMF), on ha estat artista i instructor diverses vegades. També ha impartit tallers i actuacions a prestigiosos llocs.
El seu compromís amb la divulgació de la música corporal i la musicoteràpia es reflecteix a les seves nombroses publicacions, incloent el seu llibre ‘Body Music Games’ i el capítol del llibre titulat ‘The Relationship of Speech with Play, Dance and Music’. A més, ha participat en festivals i esdeveniments en línia, com l’International Body Music Festival Online i el Dia Internacional de la Música Corporal, on ha presentat la seva composició ‘Variació sobre el Groove de Barbapapa: Barba a la meva ment’, dedicada a Fernando Barba .
Actualment, Bulut es duu a terme una investigació a Barcelona, explorant les contribucions i funcions de la música corporal a les sessions de musicoterapeutes. Aquest projecte ha estat atorgat pel Consell de Recerca Científica i Tècnica de Turquia i compta amb el suport d’ESMuC i ACMT.