Avui divendres 10 de maig ha tingut lloc a la seu de l’ACEM una nova sessió del “Parlem de…”, que aquesta vegada ha tractat sobre la situació actual i els reptes del futur del material didàctic que es crea i es comparteix des de i entre les escoles.
Per debatre sobre aquest tema, hem convidat a membres de tres projectes diferents sobre com compartir i difondre els materials didàctics a les escoles pel que fa a l’aprenentatge musical i artístic. Els tres projectes que han protagonitzat aquest “Parlem de…” són el Teler de Música, Freeangle i El Gremi d’Editorials de Música de Catalunya.
El Teler de Música és una iniciativa d’emprenedoria social que pretén ser un espai de reflexió compartida entre professionals de l’educació que utilitzen la música com a eina pedagògica i també vol ser un espai on compartir recursos didàctics. Des del Teler de Música s’ha afirmat que “és un espai obert, i que totes les propostes són experiències que ja s’han provat a una aula”. També han volgut destacar la dimensió formativa del projecte i que volen compartir idees a través dels espais de reflexió.
Per la seva banda, Freeangle ha posat sobre la taula la necessitat d’adaptar l’aprenentatge artístic als canvis que estem vivint en l’actualitat. Freeangle aposta perquè tothom pugui utilitzar els materials que es generin a totes les escoles.
Per últim, també ha intervingut el Gremi d’Editorials de Música de Catalunya, que ha manifestat la creixent preocupació de les editorials que es dediquen a publicar llibres per a l’aprenentatge artístic i musical. Alguns dels reptes del futur d’aquest sector són els preus, que cada vegada són més cars, i el paper de les noves tecnologies.
Després de les breus presentacions dels tres projectes s’ha obert el torn de paraula a les més de vint persones que han assistit a la sessió. El debat s’ha centrat bàsicament en l’accés de tothom a la cultura i la importància dels termes legals i llicències en les plataformes existents a internet per compartir recursos.