Ja t’has apuntat al curs “Qi Gong, energètica de la veu” amb l’Anna Subirana?

Formadora: Anna Subirana
Tipus de curs: presencial
Data: 
Dissabte 17 d’abril de 2021
Horari: De 10 h a 14 h i de 15.30h a 19.30h
Lloc: Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) – Barcelona
Durada: 8 hores
Preu:
50€ professorat escoles ACEM / 100€ no soci
INSCRIPCIONS:
A través de Music.cat

 


Descripció del curs:

El Qi Gong (txi kung) és un art taoista, un sistema holístic d’autocuració i meditació que inclou tècniques estàtiques i en moviment, tècniques respiratòries, massatges i sons per tal d’assolir el benestar de la persona i la seva relació amb la naturalesa i els altres. La seva pràctica emfatitza amb l’escolta, ens porta a afinar els nostres sentits i prendre consciència del nostre aquí i ara. Al Qi Gong es treballa amb l’estructura física i amb la respiració, mentre estant, ens fa reconèixer les nostres emocions i diàlegs interns. Ens ajuda a trobar la nostra afinació (cos-emoció-ment), el to correcte (tensió/col·lapse), l’arrelament i la fluïdesa,  l’acció i la no acció en el moviment i en la quietud. La pràctica del Qi Gong ens aporta sensibilitat i presència. 

L’energètica de la veu (exercicis energètics taoistes aplicats a la vocalització i l’expressió) ens permet connectar amb el nostre so i gaudir de la nostra veu d’una manera senzilla. Juntament amb les tècniques de cant i foniatria, reconeixem els fonaments de la veu: la font, la producció i la ressonància, trobant el nostre espai interior, el nostre so natural, la nostra tessitura, la capacitat de sonar, sentim la nostra vibració i ressonem amb els altres. La vibració de la veu ens permet alliberar i equilibrar el nostre estat d’ànim, amb els sons arribem de manera directa al nostre interior trobant els espais interns, les emocions, els sentiments. Amb el treball amb els òrgans i els centres energètics, retrobem el benestar i ens ajuden a estar presents.

La improvisació, des de l’aquí i ara, ens permet experimentar, no jutjar, a curar l’escolta interna i externa, l’espontaneïtat i la presència. Creant sons, textures sonores, rítmiques, melòdiques i harmòniques aprenem a prendre decisions sonant col·lectivament. Ens deixem sorprendre, reforcem la confiança individual i amb els altres descobrint nous recursos sonors tant amb la veu com amb els instruments gaudint plenament del moment present. 

Material que ha de dur cada participant: 

  • Roba còmode.
  • Aïllant o màrfega per estirar-se a terra.

Anna Subirana:

Cantant, Musicoterapeuta UB, Sonoterapeuta, Infermera UB. Vaig fer els meus estudis musicals a l’Escola de Música del Zeleste, els de veu amb Joaquim Proubasta, Lotty Lewis Foniatria amb la Dra. Cristina Arias. Practico Qi Gong i Tai Txi des de fa més de 25 anys amb mestres com: Tew Bunnag, Miquel Àngel Cabrer; Alain Baudet i Dr. Oscar Salazar.
He col·laborat amb la veu amb cantants, músics, ballarins, artistes plàstics, de cinema, i d’audiovisuals, titellaires i poetes creant espectacles de música, dansa, de teatre d’objectes i improvisació contemporània i gravant diversos CD i vídeos de creació. He actuat cantant a Anglaterra, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Brasil i a l’Estat Espanyol.
Actualment professora de veu al Postgrau Treball Corporal Integratiu (INEF). Sessions particulars i de grup de cant, veu i veuteràpia.
Cantant: INSTANTS WISLAWA SZYMBORSKA amb Kórnik trio (Concert poètic-visual). GOST, LA MERCÈ (Espectacle d’0mbres i llums). Improvisació contemporània Nuno Rebello, Albert Cirera, Miriam Félix, Celeste Arias, Tom Chant, entre d’altres.
He estat professora de veu i cant: al Centre d’Estudis de Cinema de Catalunya, a l’Institut del Teatre de Terrassa i professora de Veuteràpia al Master d’Artteràpia de la UVIC-AEC.
Alguns espectacles de creació: Veu a cappella: STUPENDAMS premi Ràdio 4 i la COPE. Teatre objectes i veus: TRANS FUGUES amb Lacònica/la cònica i MAL , premi Serra d’or 2000. Música experimental: ARAKI amb en Joan Saura. Teatre: Medea-Mix amb Metadones. Magda Puyo. Música i Poesia: GRAPA amb Txiki Berraondo. Música i pintura: LES CINC FASES amb Rosa Martí, Imma Udina. Música i dansa: KATIUSKES amb Rosa Muñoz/Joan Saura i Andres Corchero. PIES QUIETOS amb Ayako Zushi, Imma Udina i Joan.

Compartir a:

ALTRES NOTÍCIES

En aquest enllaç podeu consultar les bases de la convocatòria de plaça de professor/a de flauta travessera a l’Escola Municipal de Música de Tremp.

28/10/24
Notícies

L’EMM de Sant Guim de Freixenet necessita professor/a de guitarra per cobrir una tarda de feina.  Incorporació urgent.  Contacte: c5006446@xtec.cat

18/10/24
Notícies

L’EM de les Garrigues busca professor/a de flauta per cobrir una baixa de paternitat (inici al 2n trimestre). Jornada parcial. Contacte: nbresol2@xtec.cat – 973143434

18/10/24
Notícies

Arriba la novena edició de les Jornades de Música i Neurologia que tindran lloc el 8 i 9 de novembre a l’ESMUC. Enguany, la celebració va dedicada a la Musicoteràpia sota el títol la Musicoteràpia és urgent amb una…

16/10/24
Notícies

L’objectiu del vuitè Fòrum anual organitzat per l’Acadèmia Catalana de la Música és el de fomentar la consciència sobre el paper i el potencial de la música i el seu…

16/10/24
Notícies

Oberta la borsa per substitucions puntuals de diferents especialitats per l’Escola Municipal de Música d’Olot. Requisits: títol universitari de música i Nivell C de català Si t’interessa, envia el teu…

11/10/24
Notícies

Us presentem la proposta de cursos de formació presencials que ha dissenyat la Comissió de Formació de l’ACEM per al curs 2024-25. Curs: “Pedagogia dels intruments de metall des de la música de cambra” amb Spanish Brass Curs: “Llenguatge…

09/10/24
Notícies

Ja ha acabat el primer període d’inscripció del Festival RITMIKS i us podem compartir les primeres dades de participació:  Inscripció (2a ronda): Confirmació de la informació del grup: Pagament i confirmació…

09/10/24
Notícies

Newsletter

Vull rebre el butlletí mensual amb notícies sobre educació musical

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable del tractament: ACEM Associació Catalana d’Escoles de Música
Finalitat del tractament: Gestionar les consultes plantejades i l’enviament de newsletters, comunicacions comercials i promocions.
Legitimació del tractament: Interès legítim i consentiment de l’interessat/da.
Conservació de les dades: Es conservaran mentre hi hagi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les dades i la limitació o oposició al tractament. Dades de contacte per exercir els vostres drets: acem@acem.cat
Informació addicional: Podeu consultar la informació addicional a la nostra Política de Privadesa.