CURS “El cant coral a l’adolescència. Pedagogia i arranjaments” amb Alfonso Elorriaga

Formador: Alfonso Elorriaga
Data: Dissabte de gener de 2025 (pendent de definir)
Lloc: Pendent de definir
Horari: De 10h a 14h i de 15.30h a 19.30h
Durada: 8h
Places: 30
Preu: 55€ profesorat escoles ACEM i alumnes ESMUC i Jam Session / 90€ no socis 
Inscripció: al web de Music.cat (pendent d’obertura)

Descripció del curs

Programa del curs: 

Estructura de les sessions: 

Alfonso Eloriaga

Graduat en Pedagogia Musical al R.C.S.M. de Madrid i va estudiar direcció coral durant tres anys al programa de formació del Cor de Professors de la Comunitat de Madrid. 

Més tard va ampliar estudis de Postgrau a l’Institut Orff del Mozarteum de Salzburg i el 2011 va llegir la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Madrid sobre la mutació de la veu en l’adolescència, tema sobre el qual ha continuat publicant nombrosos articles i llibres. 

Acreditat des de març de 2017 com a Doctor per l’ANECA, ha estat professor associat a la UCM i a la UNIR, on eventualment va exercir com a coordinador acadèmic del grau de Música i del Màster d’Investigació Musical. 

També ha estat ajudant de direcció del Cor de Nens de la Comunitat de Madrid i Director interí del Cor de la UAM. A més d’això, des de fa uns anys pren classes de cant amb Isabel Villagar. 

El 2008 va fundar el projecte “Voces para la Convivencia” a l’IES Francisco Umbral de Ciempozuelos (Madrid), amb el qual ha obtingut nombrosos premis educatius i artístics, tant nacionals com internacionals. 

Actualment és professor associat a la UAM, on imparteix l’assignatura de formació vocal en el màster de formació del professorat i el màster de Pedagogia Musical, i és a més, ponent assidu en nombrosos seminaris internacionals de Cant Coral i Educació Musical, tant a Espanya com a l’estranger. 

Des del 2021 forma part del Comitè Editorial de la revista International Journal of Research in Choral Singing que edita l’Associació Nord-americana de Directors de Cor.
Categories: Formació ACEM, Formació ACEM