COMUNICAT DE L’ACEM EN RELACIÓ A LES NOVES MESURES QUE AFECTEN A LES ESCOLES DE MÚSICA

Les escoles de música assumim la nostra responsabilitat en l’aplicació de totes les mesures que siguin necessàries per aturar els brots de COVID-19 i som conscients que l’aturada d’activitats presencials per tal de reduir els contactes i la mobilitat és una de les mesures que poden requerir-se en un moment determinat. Durant aquestes setmanes hem adaptat la nostra activitat per fer dels centres espais segurs, assegurant la traçabilitat dels contactes i reduint el risc de contagi.

Tanmateix, volem expressar el nostre desconcert i desacord en la concreció de les mesures publicades avui 30 d’octubre que suspenen les activitats presencials de les escoles de música durant 15 dies. En primer lloc, en l’educació obligatòria de règim general s’ha prioritzat la presencialitat en les edat més primerenques, i s’ha apostat per models híbrids o telemàtics en edats en què s’entén que l’alumnat és més autònom. En canvi, en l’educació musical el criteri ha estat el contrari: es manté l’activitat presencial en ensenyaments reglats (que es dirigeixen a alumnat de 12 anys o més), mentre se suspèn en els ensenyaments no reglats (que és on es troben els infants de fins a 12 anys).

En segon lloc, la resolució publicada equipara, als efectes d’aquestes mesures, l’activitat de les escoles de música a una activitat extraescolar i no pas a un centre educatiu de règim especial, tal com estableix la Llei d’Educació de Catalunya. L’alumnat que assisteix als nostres centres cada setmana segueix programes formatius amb un projecte curricular validat pel Departament d’Educació. Les nostres escoles són sempre i a tots els efectes centres educatius, regulats per l’administració pel que fa a espais, oferta educativa, titulació del professorat, inspecció i transparència de la informació.

A Catalunya, 70.000 persones, prop d’un 1% de la població, cursen ensenyaments musicals de règim especial. Lamentem que aquestes mesures s’hagin publicat sense una interlocució prèvia amb el sector i que traspuïn una manca de sensibilitat i coneixement de la realitat d’aquests ensenyaments. Creiem que aquesta situació fa palesa, una vegada més, la necessitat d’abordar un ordenament dels ensenyaments artístics a Catalunya.

En darrer lloc, les escoles de música ens posem a la disposició del Govern de la Generalitat, amb responsabilitat i lleialtat, com hem fet sempre, per tal de fer front amb la resta de la societat a la pandèmia de la COVID-19. Confiem que totes les mesures que es prenguin a partir d’ara no repeteixin els errors que, des del nostre punt de vista, s’han comès en aquest cas. Treballarem perquè així sigui.

Barcelona, 30 d’octubre de 2020

Compartir a:

ALTRES NOTÍCIES

Obrim una segona convocatòria per a les places que han quedat vacants a les Agrupacions ACEM: Jazz Band, Cor i  Cobla PLACES VACANTS Podeu descarregar el dossier amb tota la informació actualitzada. COM FER LA…

19/12/24
Notícies ACEM

L’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat necessita professor/a d’oboè a partir de gener per cobrir una excedència. Les classes son divendres a la tarda, 25% de jornada. Us podeu…

19/12/24
Notícies

L’oficina de l’ACEM estarà tancada del 25 de desembre al 7 de gener (ambdós inclosos). Us destigem molt bones festes! Ens veiem a l’any RITMIKS: 2025

19/12/24
Notícies

Convocatòria a l’Ajuntament de Castellar del Vallès per a la selecció de tècnic/a superior (subgrup A1), lloc de treball de professor/a de música, per a la creació d’una borsa de…

16/12/24
ACEM

Aquest any enviarem la factura de la quota el mes de gener ja que com sabeu organitzem el Festival RITMIKS i ens convé tenir el màxim d’ingressos durant el primer…

16/12/24
Notícies

Us recordem els cursos que l’ACEM organitza el primer trimestre del 2025 per si els voleu posar a la llista de Reis Curs: “El cant coral a l’adolescència. Pedagogia i arranjaments” amb…

16/12/24
ACEM

Aquest és el tercer bloc del Curs online sobre procediment administratiu comú, contractació pública i redacció d’informes que ofereix l’ACEM. CURS DE REDACCIÓ D’INFORMES TÈCNICS:1. L’informe tècnic2. Parts del document…

10/12/24
Notícies

Educació Musical al Segle XXI vol consolidar-se com una trobada anual que reuneixi professionals de l’educació musical, alumni de l’ESMUC i estudiants de pedagogia, amb l’objectiu de gaudir d’una jornada…

10/12/24
Notícies

Newsletter

Vull rebre el butlletí mensual amb notícies sobre educació musical

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable del tractament: ACEM Associació Catalana d’Escoles de Música
Finalitat del tractament: Gestionar les consultes plantejades i l’enviament de newsletters, comunicacions comercials i promocions.
Legitimació del tractament: Interès legítim i consentiment de l’interessat/da.
Conservació de les dades: Es conservaran mentre hi hagi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les dades i la limitació o oposició al tractament. Dades de contacte per exercir els vostres drets: acem@acem.cat
Informació addicional: Podeu consultar la informació addicional a la nostra Política de Privadesa.