Curs de creació col·lectiva i aprenentatge cooperatiu

Formador: Luis García
Data: 25 i 26 de novembre de 2017
Horari: Dissabte de 10 a 14h i de 15.30h a 19.30h i diumenge de 10h a 14h
Lloc: EMM Mº Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès
Duració: 12 hores
Preu: 45€ socis i alumnes ESMUC / 90€ no socis.
Places: 30

Cal portar el propi instrument

Inscripcions a través d’aquest formulari

Descripció del curs

Un taller per desenvolupar eines per a la creació col·lectiva amb i de l’alumnat jove a través de la música i el moviment. Com afrontar el disseny i la construcció d’accions artístiques que sorgeixin del treball cooperatiu a l’entorn global del centre educatiu.

Al llarg del curs es treballaran els següents aspectes:

  • Creació, concepció, planificació, construcció, composició i presentació escènica col·lectiva.
  • Interès, respecte, participació, implicació, presa de decisions.
  • Desplegament d’activitats d’acord al context global, a les propostes de l’alumnat i all desenvolupament del procés.
  • Elements de l’aprenentatge cooperatiu
  • Sensibilitat i comunicació a través d’una expressió corporal adequada en el procés de l’educació musical.
  • Tipus d’espectacle: concert didàctic, taller participatiu, òpera, flash-mob, performance, presentació escènica, acció, happening, muntatge, representació…
  • Difusió, gestió, documentació, vestuari, escenografia, attrezzo, il·luminació…
  • Provocació, disseny i creació del moviment corporal a través de diverses pautes i estructures de composició així com de la improvisació.
  • Elaboració de conclusions de compromís.
  • Representació mitjançant el cos i l’espai dels elements bàsics de la música.
  • Producció i planificació de respostes creatives per a la presentació i/o representació.
  • La concentració com a recurs i eina de treball davant una actuació en públic o una classe.
  • Respostes motrius com a conseqüència d’un impuls sonor i respostes sonores com conseqüència d’un impuls motriu.
  • Estímuls expressius de caràcter icònic, sonor i del moviment corporal per a la sensibilització musical i la representació escènica creativa en un marc d’art global (vocal-instrumental-corporal) i un treball interdisciplinari.
  • Perspectiva, enfocament, paradigma o posicionament respecte a l’art.

El formador: Luis Garcia

Des de 1993 desenvolupa la seva tasca docent impartint cursos de formació a universitats , centres de professors i altres entitats a les diferents àrees i nivells d’educació musical del professorat. També és professor de música d’educació secundària, camp en el qual ha desenvolupat projectes d’aprenentatge cooperatiu durant més de deu anys. També ensenyà tallers i cursos de música i moviment per a nens de 4 a 8 anys. En el camp de la gestió educativa i l’organització ha estat director d’escola de música.

Ha format part de diversos  cors professionals de qualitat  amb els quals ha participat en nombroses produccions escèniques a Europa i Espanya. Ha fet intervencions com a solista en produccions de diferents gèneres: òpera, musicals i dansa-teatre.

La seva carrera com a professor i formador de professors l’ha portat en les últimes dècades a planificar les activitats de creació d’espectacles i presentacions escèniques amb diversos grups d’alumnes.

És titulat DEA en Didàctica I Organització escolar per la Universitat Autònoma de Barcelona, Professor de pedagogia musical per la Universitat Mozarteum – Institut Orff – de Salzburg, Professor d’educació primària per la Universitat de Castella – La Manxa i professor de cant pel Conservatori Reial de música de Madrid.

Amb la col·laboració de: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir a:

ALTRES ACTIVITATS

Obrim una segona convocatòria per a les places que han quedat vacants a les Agrupacions ACEM: Jazz Band, Cor i  Cobla PLACES VACANTS Podeu descarregar el dossier amb tota la informació actualitzada. COM FER LA INSCRIPCIÓ DEL ALUMNAT? A través d’aquest formulari (cal adjuntar enllaços dels vídeos que es demanen al dossier).  TERMINI: fins el 22 de gener

19 des. 2024
fins 22 gen. 2025

La intenció d’aquesta formació és abordar diferents conceptes de la pedagogia i la didàctica musical que poden facilitar l’aprenentatge instrumental en pedagogia de grup, però que també es poden aplicar a les formacions instrumentals i a les classes de llenguatge musical. Utilitzarem la percussió corporal, la veu, diferents instruments de

07 febr. 2025
fins 14 febr. 2025

Aquest curs planteja una proposta funcional d’implementació curricular en el desenvolupament de les competències musicals en l’àmbit de la formació musical a les escoles de música de Catalunya. Els aspectes didàctics i metodològics que s’abordaran tenen la intenció de facilitar les vies per aplicar el model de forma pragmàtica, funcional

15 febr. 2025
fins 15 febr. 2025

Newsletter

Vull rebre el butlletí mensual amb notícies sobre educació musical

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable del tractament: ACEM Associació Catalana d’Escoles de Música
Finalitat del tractament: Gestionar les consultes plantejades i l’enviament de newsletters, comunicacions comercials i promocions.
Legitimació del tractament: Interès legítim i consentiment de l’interessat/da.
Conservació de les dades: Es conservaran mentre hi hagi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les dades i la limitació o oposició al tractament. Dades de contacte per exercir els vostres drets: acem@acem.cat
Informació addicional: Podeu consultar la informació addicional a la nostra Política de Privadesa.